Salaatti villiyrteistä

Touko- kesäkuun taite on yleensä ihan parasta aikaa kerätä villiyrttejä. Pitkän talven jälkeen koko luonto herää eloon ja kasvit ovat parhaimillaan. Koska omaan makuun pelkistä villiyrteistä tehty salaatti on liian voimakkaan makuinen, niin sekoitan niitä suhteessä 50/50 kaupan lehtisalaattiin.





Tänään keräsin juuri auenneita vuohenputkia, ketunleipää (eli käenkaalia), voikukkaa ja orvokin kukintoja salaattiin. Vuohenputki on mm. erinomainen kaliumin lähden ja sisältää myös mukavasti C-vitamiinia. Voikukka sisältää A-, B-, C- ja E-vitamiineja ja lisäksi se on erityisen hyvä K-vitamiinin lähde ja mm. puhdistaa maksaa. 

Tässä lopputulos:


Lehtisalaatin ja villivihannesten lisäksi laitoin hieman punakaalia, avocadoa, tomaattia ja grillattua kanaa sekä seesamikastiketta. Terveelllistä mutta hyvää 💚

Kommentit

Suositut tekstit