NUUKSION LÄNTINEN PORTTI

 


Haluaisitko lähteä Nuuksioon, mutta välttää ruuhkat ja ihmisvilinän? Silloin hyvä vaihtoehto on Nuuksion läntinen portti Vihdissä Valklammentiellä. Julkisella liikenteellä lähimmäksi pääsee Tervalammen kartanon -pysäkille noin kilometrin päähän. Omalla autolla saavuttaessa parkkipaikka on pienehkö, mutta käytössä on myös Polku Nuuksion parkkipaikka.




Klassarinkierros on 4 km ja harvinaisen hyvin merkitty (violetit merkit) ja helppokulkuinen. Tämä reitti sopii hyvin myös lapsiperheille. Toki täältä pääsee helposti myös kaikille muille Nuuksion reiteille ja vaativampiiin maastoihin. Maisemat vaihtelevat rehevästä puromaisemasta vehreän kuusikon kautta upeille kallioille. Hyvin hoidettuja pitkospuita pitkin pääsee kosteimipien paikkojen yli. Melko varmasti täältä löytyy syksyllä niin kantarellit kuin suppilovahverotkin. Täytyypä tulla tarkistamaan tilanne uudestaan silloin😉.




Ja jos suunnittelet yöpyväsi Nuuksiossa, niin tämä on varmaan yksi parhaista kohteista. Natura Vivan ylläpitämille eräkämpille Oravan- ja Tikankolo on täältä lyhyin matka. Ovat kyllä todella varattuja, joten jos mielummin yövyt teltassa, niin Saarilammen rannalla siihen on hyvä mahdollisuus. Sieltä löytyy niin tulentekopaikka kuin puucee. 




Kommentit

Suositut tekstit