SIIKAA KALASTAMASSA

Tämä on ehkä ihan suosikkini eri kalastusmuodoista. Ei tarvitse herätä aikaisin eikä yleensä onnistu kovalla tuulella tai huonolla säällä. Valitettavasti tällainen kalastus onnistuu vain pienen ajan jäiden lähdön jälkeen meren rannikolla. Maisemat ovat huikeita ja samalla voi seurata muuttolintujen saapumista.



Siian kalastusta varten pitää olla valtion kalastuksenhoitomaksu maksettuna. Kalastusvälineet ovat hyvin yksikertaiset. Heittovavan siiman päähän laitetaan paino ja pieni tapsi, jonka päähän koukku matoa varten. Sitten vain etsitään hyvä kallioniemi, josta pääsee heittämään vieheen veteen ja annetaan sen vajota pohjaan. Pohjan olisi hyvä olla paljas hiekkapohja, sillä  siika ei viihdy missään kaislikossa, vaan virtaavassa vedessa. Laiskimmat kalastajat laittavat kilikellon vavan kärkeen, niin sitä ei tarvitse tarkkailla kaiken aikaan. Sitten vain vapa pystyyn kalliokoloon ja jäädään odottelemaan kellon kilinää ja samalla voi seurata vaikka joutsenten pesimäpuuhia.



Ihan haitaksi asti kello ei yleensä kilise. Tälläkin reissulla vain kerran. Kellon alkaessa kilistä ei kannata pitää mitään kiirettä, vaan antaa kalan rauhassa niellä mato ja koukku, niin saadaan saalis rannalle.




Siian voi valmistaa monella tapaa ruuaksi. Graavaaminen lienee yksi suosituimmista tavoista, koska kalat ovat usein alle kiloisia. Me päädyimme hiillostamaan siian valkosipuliöljyllä valeltuna, mutta koska yhdestä kalasta ei riitä kahdelle pääruuaksi, niin grillasimme lisäksi katkarapuja ja suippopaprikan.




Kommentit

Suositut tekstit