KAARNIAISPOLKU

Nuuksion parhaiten pidetty salaisuus


Haluaisitko lähteä retkeilemään Nuuksioon, mutta pelko ruuhkasta pidättelee? Ei huolta, Kaarniaispolku on niin huonosti tunnettu kohde Nuuksiossa, että eipä siellä yleensä ole muita. Siitäkin huolimatta, että nykyään sieltä kulkee yhdyspolku Haukkalammelle (4,6 km).





Reitille pääsee Veikkolan teollisuusalueella sijaitsevalta parkkipaikalta, Soidintaantien päästä. Ensin pitää kulkea alikulkutunnelia pitkin Turun moottoritien ali ja pieni pätkä hiekkatietä ja sitten oletkin ja varsinaisella polulla. Polku on 2,7 km pitkä. Sen voi lyhentää vielä 1,7 km:in kulkemalla oikopolkua. Reitillä on verkkorasteja eri ikäisille koululaisille. Tehtävät löytyvät luontoon.fi -sivustoilta.




Reitti on harvinaisen selkeästi merkitty ja pitkospuut hyvässä kunnossa. Luonto on Nuuksiolle tyypillistä vaihtelevaa järviylänköä. Välillä kuljetaan suon laitaa, välillä jyhkeillä kalliolla.




Varsinaista levähdyspaikkaa saati nuotiopaikkaa reitillä ei ole, mutta noin puolessa välissä reittiä on kivat kalliot syödä eväitä tai muuten vain levähtää.👍



P.S. Kaarniaiset ovat pieniä hyönteisiä, jotka asustelevat kuolemassa olevalla tai kuolleella puulla. Suomesta tunnetaan ainakin 13 kaarniaislajia.

Kommentit

Suositut tekstit